پایه, مقالات

10 راهکار ساده برای بهبود قدرت موتور خودرو شما

در دنیای خودرویی، افزایش عملکرد و تقویت موتور خودرو یکی از مهم‌ترین اهداف علاقه‌مندان به این حوزه است. تقویت قدرت موتور علاوه بر ایجاد تجربه رانندگی بهتر، می‌تواند عمر موتور را افزایش دهد و مصرف سوخت را تنظیم کند. اگر احساس می‌کنید خودرو شما قدرت سابق را ندارد یعنی موتور در هنگام شتاب گیری فاقد قدرت است یا به سرعت عادی رانندگی نمی رسد.، این مقاله با عنوان “10 راهکار برای بهبود قدرت موتور خودرو شما” راهنمای جامعی در اختیارتان است.

موتورهای درون سوز برای تولید نیرو به چهار پارامتر هوا، سوخت، تراکم (فشرده سازی) و جرقه زنی نیاز دارند. با گذشت زمان بروز ایرادات مرتبط با هر یک از این پارامترها باعث ایجاد اختلال در کارکرد بهینه موتور شده و در نتیجه راندمان آن کاهش می یابد.

 1-کثیفی فیلتر هوا

موتور خودرو برای کارکرد درست، نیازمند ترکیب سوخت و هواست. سوخت از باک به موتور منتقل می‌شود و هوای مورد نیاز از طریق لوله مکش هوا تامین می‌گردد. استفاده از فیلتر هوای باکیفیت و پرتوان می‌تواند بهبود قابل توجهی در ورودی هوا به موتور ایجاد کند و در نتیجه، قدرت موتور خودرو افزایش می‌یابد. اگر این قطعه پر از ذرات گرد و غبار شود، در فرایند تنفس موتور اختلال ایجاد شده و برای دستیابی به هوای بیشتر موتور به تکاپو می افتد. بنابراین اگر احساس کردید موتور اتومبیلتان چندان سرحال نیست، می توانید در گام اول فیلتر هوا را کنترل کنید.

فیلتر هوا خودرو

فیلتر هوا خودرو

2-کثیفی یا مسدود شدن مبدل کاتالیست

همانطور که هوای ورودی به درون موتور باید به راحتی جریان داشته باشد، گازهای حاصل از احتراق نیز باید بدون مشکل مسیر موتور تا دهانه اگزوز را طی کنند و به بیرون منتقل شوند. مبدل کاتالیست یکی از اجزایی است که در مسیر گازهای خروجی قرار میگیرد و این امکان وجود دارد که به مرور زمان، ذرات سدی در مسیر خروجی گازها ایجاد کند.

کاتالیزور خودرو

کاتالیزور خودرو

3-شل شدن سیم گاز

سیم گاز عاملی است که اگر شل شود، موتور نمیتواند تنفس مناسبی داشته باشد. با شل شدن سیم گاز، دریچه ورود هوا به طور کامل باز نمی شود که در این حالت، هوای کافی به درون سیلندر راه پیدا نمیکند و انفجار قدرتمندی حاصل نخواهد شد. پس چک کردن سیم گاز و محکم کردن آن را در روتین مراقبتی خود قرار دهید.

4-اختلال در عملکرد انژکتور

انژکتورها بنزین را به داخل سیلندر اسپری می‌کنند تا با هوا مخلوط شود. اگر به مرور زمان رسوبات داخل بنزین موجب گرفتگی آن‌ها شده و این فرایند به درستی صورت نمی‌گیرد. در نتیجه توازن سوخت و هوا به هم می‌ریزد و به همین خاطر شتاب خودرو کاهش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از این اختلال توصیه می‌شود در طی بازه‌های زمانی مختلف، شست و شوی انژکتور توسط دستگاه‌های مخصوص انجام شود.

انژکتور خودرو

انژکتور خودرو

5-خرابی پمپ بنزین خودرو

وظیفه این قطعه، پمپ کردن بنزین از باک خودرو به موتور است. زمانی که این قطعه دچار اختلال شود، سوخت کافی به موتور نمی رسد و در نتیجه باعث کاهش قدرت موتور می‌شود . برای جلوگیری از آسیب به پمپ بنزین، بهتر است قبل از خالی شدن کامل باک، مجدد آن را پر کنید. زیرا رسوبات و گرد‌های ریزی که در باک ته‌نشین شده‌اند وارد پمپ شده و باعث خرابی آن می‌شوند.

پمپ بنزین خودرو

پمپ بنزین خودرو

6-خرابی شمع ها

شمع ها  در معرض ترکیبات وارد شده به داخل سیلندر قرار دارند و همچنین در حرارت بالا کار می‌کنند، بنابراین نیازمند مراقبت مداوم هستند. این قطعه عمر محدودی داشته و بعد از مسافت های معین که در دفترچه خودرو ذکر شده، باید تعویض شود. اگر جرقه‌زنی به درستی صورت نگیرد، موتور به خوبی کار نمی‌کند و باعث کاهش شتاب خودرو می‌شود.

خرابی شمع خودرو

خرابی شمع خودرو

7. فرسودگی و خرابی رینگ پیستون

یکی از اختلالات مرحله تراکم می تواند به فرسودگی رینگ های پیستون و عملکرد نامناسب آنها مربوط باشد. این رینگ ها وظایف مختلفی دارند که یکی از مهمترین آنها حفظ تراکم در بالای پیستون است.

در صورتی که رینگ های گفته شده دچار خوردگی یا فرسایش شوند، مخلوط سوخت و هوا در مرحله تراکم از طریق منافذ موجود به پایین سیلندر راه یافته و از میزان آن کاسته خواهد شد. طبیعی است که در این حالت انفجار بهینه ای ایجاد نمی شود.باید بدانید خرابی رینگ پیستون نیازمند باز شدن کامل موتور بوده و باید هزینه و زمان نسبتا زیادی برای تعویض آن صرف شود. برای جلوگیری از خرابی رینگ پیستون، استفاده از روغن مناسب و تعویض روغن در زمان های مقرر یکی از نکاتی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

خرابی رینگ پیستون

خرابی رینگ پیستون

8-مشکلات سنسورها

سنسورهای معیوب می‌توانند اطلاعات نادرستی به واحد کنترل موتور (ECU) ارسال کنند و باعث کاهش قدرت موتور شوند. به عنوان مثال اگر سنسور اکسیژن به هر دلیلی خراب شده و نتواند نقش خود را به درستی ایفا کند، تنظیمات ترکیب سوخت و هوا بهم خواهد خورد. این مسئله یکی دیگر از عوامل کاهش شتاب خودرو است.

9- تنظیم نبودن دلکو

یکی از مهم‌ترین قطعاتی که درون موتور خودرو قرار می‎گیرد، دلکو نام دارد که وظیفه ی آن، تامین نمودن برق و همچنین شارژ کردن باتری خودرو است. این قطعه درون موتورهای درون‌سوز تعبیه می‌شود تا بتواند جریانی با ولتاژ بالا را از سمت کویل‌ها، به شمع‌ها هدایت نماید تا احتراق منظم و درستی درون موتور خودرو صورت گیرد.
اگر دلکو تنظیم نباشد، باعث کاهش قدرت خودرو میشود، پس حتما آن را تنظیم کنید.
از یاد نبرید که برای عملکرد بهتر موتور، لازم است که نسبت به سرویس دلکو و بقیه قطعات آن، به صورت دوره‌ای اقدام کنید.

دلکو خودرو

دلکو خودرو

10-خرابی انباره اگزوز

مشکل خرابی یا انسداد برای انباره اگزوز یا همان صدا خفه کن (Muffler) نیز که در بخش انتهایی سیستم اگزوز قرار دارد، ممکن است بیفتد. این قطعه پس از مدتی دچار فرسودگی شده یا به خاطر تجمع ذرات ریز کارایی بهینه خود را از دست می دهد. در این صورت خروج گازها از اگزوز با مشکل مواجه شده و در دم و بازدم موتور خلل بوجود خواهد آمد. واضح است که کاهش راندمان یکی از نتایج این اختلال خواهد بود.

افزایش شتاب یکی از مهم‌ترین اهدافی است که صاحبان خودرو تمایل دارند به آن دست یابند. تکنیک‌های مختلفی از جمله نصب توربوشارژر سوپرشارژر برای بهبود شتاب موتور وجود دارد.

توربوشارژرها با افزایش فشار هوای ورودی به موتور، قدرت موتور را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند. همچنین سوپرشارژرها نیز مشابه توربوشارژرها عمل می‌کنند و می‌توانند به افزایش قدرت موتور کمک کنند. اما در این مقاله 10 راهکار ساده برای بهبود قدرت موتور خودرو شما را مورد بررسی قرار دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *