پایه, مقالات

12 علت روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو برای اکثر مردم نگران ‌کننده است. در واقع این هشداری از سوی سیستم خودرو شما و بیشتر افراد نمی‌دانند کجا دنبال مشکل خودرو بگردند. این به تنهایی نشان دهنده یک مشکل جدی در خودرو نیست اما نباید به راحتی از روشن بودن طولانی مدت آن به سادگی گذشت. در این مقاله قصد داریم تا شما با ۱2 علت روشن شدن چراغ چک خودرو آشنا شوید و از راهکارهای رفع این مسئله به خوبی مطلع  شوید.

12 علت روشن شدن <yoastmark class=

وظیفه‌ی چراغ چک در خودرو چیست؟

چراغ چک زنگ خطر کامپیوتر خودرو است. رنگ این چراغ در خودروها زرد، نارنجی و یا زرد مایل به قرمز است. چشمک زدن چراغ چک را باید جدی بگیرید چرا که این وضعیت احتراق ناقص را نشان می‌دهد که می‌تواند موجب داغ شدن بیش از حد کاتالیزور شود.

چراغ چک

حالا برویم سراغ مواردی که باعث روشن شدن این اخطار در خودرو میشود:

مورد اول) باز بودن درب باک خودرو

اگر بلافاصله پس از پر کردن باک چراغ چک خودرو روشن شد، بهتر است توقف کنید و مطمئن شوید که درپوش آن شل نبوده و یا روی سقف ماشین شما قرار ندارد. البته گاهی اوقات درپوش نیاز به تعویض دارد.

مورد دوم) ایراد در مبدل کاتالیستی

این مشکل بیشتر در خودروهای قدیمی و فرسوده به‌ چشم می‌خورد و تعویض آن هزینه‌ قابل ‌توجهی دارد. خرابی مبدل کاتالیستی باعث می‌شود نسبت مسافت طی‌شده با سوخت مصرفی همخوانی نداشته باشد و هرچه پدال گاز را فشار دهید، افزایش سرعت چندانی احساس نکنید.

مورد سوم) خرابی سنسور اکسیژن

رایج‌ترین دلیل روشن شدن چراغ اخطار خودرو به سنسور اکسیژن مربوط است. از طرفی خرابی سنسوراکسیژن باعث می‌شود که کامپیوتر خودرو اطلاعات درستی دریافت نکند و به همین دلیل مصرف سوخت خودرو تا ۴۰درصد افزایش پیدا می‌کند. پس تعویض این قطعه با نمونه اصلی آن شما را از دردسرهایی همچون کپ کردن، ریپ زدن و … نیز نجات میدهد. برای خرید سنسور اکسیژن اورجینال روی این لینک کلیک کن.

سنسور اکسیژن خودرو

تاثیر خرابی سنسوراکسیژن در روشن شدن چراغ چک خودرو

مورد چهارم) مشکل در شمع‌ها و وایرها

شمع‌های خودرو با جرقه‌زنی احتراق را ممکن می‌کنند. خراب بودن کوئل سبب می‌شود که برق لازم به شمع‌ها نرسد و جرقه‌زنی به درستی صورت نگیرد که در این مواقع روشن شدن چراغ چک را به دنبال دارد. وایرهای معیوب هم علاوه‌بر اینکه توانایی تولید جریان برق موردنیاز شمع‌ها را ندارند، می‌توانند باتری خودرو و کوئل را هم خراب کنند و روی سایر بخش‌های خودرو اثر بگذارند.

تاثیر شمع و وایر در روشن شدن <yoastmark class=

مورد پنجم) خرابی باتری

در بسیاری از خودروها چراغ دینام نشان‌دهنده مشکلی در باتری خودرو است. اگر خودروی شما جزو خودروهای با تکنولوژی بالا نیست، به پایان رسیدن عمر مفید باتری ماشین می‌تواند منجر به روشن شدن چراغ چک شود.

مورد ششم) خرابی ترموستات

این قطعه اجازه نمی‌دهد دمای موتور خودرو بالا برود و جریان هوای سرد را به سمت خودرو می‌فرستد. اگر مایع خنک کننده داخل ترموستات به موقع تعویض شود، این قطعه کار خود را به درستی انجام می‌دهد.

مورد هفتم) نشتی خلا

هر خودرو دارای چند سیستم خلأ است که کارهای مختلفی انجام می‌دهند. اگر خودروی شما هنگام کارکردن درجا می‌زند یا دور موتور بالا می‌ماند، احتمالا نشتی خلأ در سیستم خودروی شما وجود دارد.

مورد هشتم) ایراد در سنسور جریان هوا

سنسور هوا با بررسی مقدار هوای ورودی به موتور، اطلاعات لازم را به کامپیوتر خودرو ارسال می‌کند تا با جمع‌بندی و تحلیل داده‌ها، میزان پاشش انژکتورها مشخص شود. ساکنین شهرهای آلوده باید دقت بیشتری داشته باشند.

مورد نهم) مشکلات مربوط به دزدگیر ماشین

اگر دزدگیر به درستی نصب نشود، میتواند منجر به روشن شدن چراغ چک شود. به این دلیل که کامپیوتر خودروی شما سیستم‌های نصب‌شده را به‌عنوان یک عامل مخرب شناسایی می‌کند و چراغ چک را روشن نگه می‌دارد.

مورد دهم) ایراد در انژکتور

انژکتور خودرو وظیفه پاشش سوخت را به عهده دارد. اگر روشن شدن چراغ چک به دلیل مشکل در انژکتور باشد باید سوزن‌های آن را تمیز و یا انژکتور را تعویض کنید.

مورد یازدهم) خرابی سیستم چرخش گاز اگزوز

اگر چراغ چک به دلیل مشکل در سیستم چرخش گاز اگزوز باشد باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

مورد دوازدهم) ایراد در پدال گاز برقی

در برخی از خودروها مانند ساینا دیده شده ایراد در دال گاز برقی منجر به روشن شدن چراغ چک می‌شود.

چگونه چراغ چک خودرو را خاموش کنیم؟

یکی از دغدغه های اصلی مالکان خودرو رفع روشن شدن یا چشمک زدن چراغ چک خودرو است.  شما می توانید به یک مکانیکی مراجعه کرده و یا خودتان برای خاموش کردن آن اقدام کنید.

این کار به سه روش صورت می گیرد که عبارت هستند از:

  • استفاده از دیاگ
  • رانندگی کوتاه مدت و بررسی دوباره چراغ چک
  • روشن و خاموش کردن خودرو به صورت چندین بار پشت سر هم
  • قطع باتری و وصل کردن مجدد آن
دیاگ زدن

دیاگ زدن

آیا رانندگی با چراغ چک روشن خطرناک است؟

مشکل جزئی مانند شل بودن درب باک بنزین، مشکل‌ساز نیست. اما اگر متوجه تغییرات در عملکرد خودرو شدید، بهتر است احتیاط کرده، سرعت خود را کاهش دهید و خودرو را نزد مکانیک ببرید. اگر چراغ هشدار موتور چشمک می زند، مسئله حساس تر است زیرا خودروی شما سعی دارد به شما بگوید که یک نقص بزرگ وجود دارد. مثل داغ شدن بیش ‌از حد موتور که می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بار بیاورد. در صورت روشن و خاموش شدن چراغ چک، حتما خودرو را متوقف کنید و با مکانیک تماس بگیرید.

در بسیاری موارد با حل مشکل چراغ چک خودرو خاموش می‌شود. بهترین راه برای تشخیص اینکه چرا این چراغ روشن شده، استفاده از دستگاه دیاگ است. با استفاده از این دستگاه، کدهای مربوطه قابل خواندن می‌شوند و می‌توان از مشکل خودرو آگاه شد.

 

 

 

۱ نظر در “12 علت روشن شدن چراغ چک خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *